Larve lieveheersbeestje tegen luizen (adalia) met zakje
Omschrijving
Adalia bipunctata
De larven worden in de sierteelt, fruitteelt, groenteteelt en bij bomen en heesters gebruikt worden als natuurlijke vijanden in de strijd tegen bladluizen. Adalia kan gebruikt worden in combinatie met andere natuurlijke vijanden en is ongevaarlijk voor de mens en de natuur. Een volwassen Adalia legt 20 à 50 eieren per dag. De eieren zijn langwerpig en hebben een geel-, oranjeachtige kleur. Hoewel de duur van het uitkomen afhankelijk is van het klimaat, zal deze dikwijls tussen 4 en 8 dagen liggen. Na het uitkomen, gaan de larven onmiddellijk op zoek naar bladluizen in de buurt van hun geboorteplaats. De levensduur bedraagt ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van ca. 20°C. Pas in het vierde larvestadium, stopt de larve met eten en verpopt. Tijdens het popstadium, dat bij 20°C 8 dagen duurt, houdt het lieveheersbeestje op met eten en blijft inactief gedurende enkele dagen. Opgepast! Het is niet dood. Wanneer de volwassen kevertjes tevoorschijn komen, verscheuren ze de pophuid. In de maanden september en oktober zoeken ze hun overwinteringsplek op. Adalia bipunctata verkiest daarvoor gevels van woningen, vensterkozijnen, spleten in boomschorsen of speciale nestkasten.
Toepassing:
Adalia waardeert een zonnig klimaat en relatief droge plaatsen met korte en niet dichtbegroeide vegetatie. Adalia kan gebruikt worden in verschillende beschermde teelten en openlucht teelten, in tuinen (bomen, rozenstruiken, kleine heesters, eenjarige en groentetuinen).
Verpakking:
Adalia bipunctata wordt geleverd in het larvestadium en is verpakt per 100 larven. De draagstof voor de larven is boterpapier. Speciaal voor toepassing in de openlucht wordt een juten zakje meegeleverd, zodat de larven makkelijker in bomen en struiken kunnen worden geïntroduceerd (opgehangen).
Gebruiksaanwijzing
Zet de larven onmiddelijk na ontvangst in het midden van bladluishaarden uit. Ze kunnen maximaal 1 à 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij 8 à 10°C. Hang de juten zakjes met daarin de larven in de boom of struik. Uitzetten van de Adalia larven gebeurt vanaf mei - juni preventief en daarna vooral in de bladluishaarden. Essentieel bij het werken met Adalia is het tijdstip van uitzetten. Wanneer men dit te vroeg doet, is er onvoldoende voedsel voor Adalia, wanneer het te laat gebeurt, riskeert men langdurige overlast door luizen.
Specificaties
SKU |
87300A |
---|---|
Leverancier |
Innogreen |
Merk |
Innogreen |
Leverancier |
Innogreen |